Begreber indenfor flexleasing

Det er mange kendte og ukendte begreber indenfor flexleasing-regi, og her på siden vil vi informere dig om de hyppigste og vigtigste begreber, så du er klædt ordentligt på til at lease en bil.

Scrapværdi

Scrapværdien er den nedskrevne værdi, som dit køretøj vil have efter endt leasingperiode.
Denne værdi skal være et udtryk for den reelle markedsværdi på tidspunktet for leasingperiodens udløb.

Vi har ved Scanleasing helt faste nedskrivningsskemaer både med hensyn til almindelig afskrivning, men også med hensyn til det antal kilometer du kører om året for at sikre, at du ikke får ubehagelige overraskelser ved endt leasingperiode.

Du skal være ekstra opmærksom på scrapværdien, da du som leasingtager indestår for denne værdi ved leasingperiodens udløb.

Med andre ord vil du få en efterregning, hvis det viser sig at din bil ikke er scrapværdien værd, når leasingperioden udløber.
Vær opmærksom på at scrapværdien er realistisk og ikke for høj.

Hos Scanleasing er vores kontrakter altid sammensat så du ikke sidder tilbage med en efterregning når din leasing slutter.


Registreringsafgift

SKAT opkræver registreringsafgift på køretøjer der benyttes i Danmark.

Registreringsafgiften kan grundlæggende betales enten fuldtud på en gang eller lidt af gangen/periodevis.

 

Hvis du leaser betaler du ned til 0,5% af registreringsafgiften pr. måned.


Restværdi

Restværdien af din bil er et synonym for bilens scrapværdi, idet 'restværdi' og 'scrapværdi' er to begreber for samme værdi indenfor bilbranchen. 


Finansiel leasing

Finansiel leasing er den mest anvendte leasingform indenfor flexleasing og brugtvognsleasing. 

Ved finansiel leasing indestår du som leasingtager for bilens restværdi. Derudover er der som regel hverken serviceaftale, garanti mm. i leasingformen.

Det betyder kort og godt, at det er en finansieringsform og dermed et alternativ til et almindeligt billån, som man kender der fra banker. 


Scanleasing tilbyder finansiel leasing.


Operationel leasing

Operationel leasing anvendes for det meste i nyvognsleasing, hvor der stilles garanti på bilen, service og hvor leasingselskabet eller dens forhandler indestår for restværdien. 

 

Med operationel kan du kende 99% af din økonomi på forhånd – med brændstof som undtagelse. Dog kan der komme en efterregning ved endt leasing på småskader, såsom buler, ridser, stenslag mm.


Scanleasing tilbyder ikke operational leasing. 

Vores leasingrådgivere sidder klar til at fortælle dig om leasings mange muligheder og naturligvis til at besvare dine eventuelle spørgsmål. 

Kristian Bjørn Andersen

Leasingrådgiver +45 2683 8127
Send en mail kristian@scanleasing.com
+45 2683 8127

Michael Callesen

Leasingchef - Forhandlernetværk +45 6012 6825
Send en mail michael@scanleasing.com
+45 6012 6825